توافق نامه و معاهده شينگن يکي از معاهدات بين المللي است که در مورد مرزهاي داخلي اتحاديه اروپا به وجود آمده و به کشورهاي عضو شينگن اجازه مي دهد که بدون داشتن ويزا جابجا شوند. اين توافقنامه در سال 1985 ميلادي در يک شهر به نام شينگن در لوکزامبورگ به امضا رسيد و شروع به کار آن به سال 1995 ميلادي برميگردد.


با توجه به اينکه اخذ ويزاي شينگن براي اکثر مسافران و گردشگران در اولويت قرار دارد، در اين مطلب در مورد کشورهاي عضو شينگن بحث خواهيم کرد و نحوه به وجود آمدن و شرايط آن را بررسي خواهيم کرد.


 


کشورهاي عضو شينگن


اولين کشورهاي عضو توافقنامه شينگن کشورهاي بلژيک، فرانسه، آلمان، لوکزامبورگ و هلند بودند. در حال حاضر کشورهاي عضو شينگن شامل 26 کشور مختلف مي‌شود که 22 کشور آن عضو اتحاديه اروپا بوده و چهار عضو هم غير اتحاديه اروپا هستند. اين چهار کشور شامل ايسلند و نروژ مي‌شوند که از سال 2001 به اين تفاهمنامه پيوستند و کشور سوئيس از سال 2008 و ليختنشتاين هم از سال 2011 به اين توافقنامه اضافه شده‌اند.


پس از پنج دوره ابتدايي ايتاليا (1990)، پرتغال و اسپانيا (1991)، يونان (1992)، اتريش (1995) و دانمارک، فنلاند و سوئد در 1996 حضور داشتند. 9 کشور عضو اتحاديه اروپا در سال 2007 شامل جمهوري چک، استوني، مجارستان، ليتواني، لتوني، مالت، لهستان، اسلواکي و اسلووني بعد از  توسعه و رشد اتحاديه اروپا در سال 2004 به اتحاديه اضافه شدند.


 در حقيقت تنها شش کشور از 28 کشور عضو اتحاديه اروپا شامل بلغارستان، کرواسي، قبرس، ايرلند، روماني و انگليس جزء کشورهاي عضو شينگن نيستند.


 


آيا کشورهاي ديگر بررسي هاي مرزي را انجام مي‌دهند؟


 کشورهاي آندورا و سن مارينو با وجود اين که جز منطقه شينگن محسوب نمي شوند، اما بررسي ها و محدوديت هاي مرزي هم ندارند. در ضمن هيچ تاريخي براي پيوستن قبرس بلغارستان، روماني و کرواسي براي پيوستن به اين منطقه تعريف نشده و مشخص نيست که در شرايط مرزي آن‌ها چه قوانيني براي استفاده از ويزاي شينگن و مسافران داراي اين ويزا در نظر مي گيرند.


 


 کدام کشورهاي اتحاديه اروپا جز کشورهاي عضو شينگن نيستند؟


 انگلستان و جمهوري ايرلند حضور در اين توافق نامه را نپذيرفتند. انگلستان و در حقيقت بريتانيا به دنبال حفظ مرزهاي خود است و از طرف ديگر ايرلند هم ترجيح مي‌دهد که حرکت آزادانه مردم خود را به سمت انگلستان که تحت عنوان منطقه سفر مشترک تعريف شده حفظ کند و تاکنون به توافقنامه شينگن اضافه نشده است. البته جالب است بدانيد که بريتانيا و ايرلند از سال‌هاي 2000 و 2002 نسبت به برخي از جنبه هاي اين توافق نامه اعام رضايت کرده و از مواردي مانند سيستم اطلاعاتي شينگن (SIS) بهره مي‌برند.


سيستم اطلاعاتي شينگن يا همان SIS نيروهاي پليس در سراسر اروپا را قادر مي سازد تا داده هاي مربوط به اجراي قانون را به اشتراک بگذارند. اين شامل داده هاي مربوط به اتومبيل هاي سرقت شده، مراحل دادگاه و افراد مفقود شده است.


 


تاثير حملات تروريستي پاريس و بحران مهاجرت روي توافقنامه شينگن


 بسياري از مهاجران از کشور مجارستان به عنوان يک واسطه براي سفر به آلمان استفاده مي کردند و به همين دليل موج مهاجران و درهاي باز براي  آنها در کشور آلمان با انتقاد بسياري از ناسيوناليسم هاي اروپا مواجه شد. حملات صورت گرفته در 13 نوامبر در پاريس که منجر به کشته شدن 130 نفر شد، کشورهاي عضو شينگن را بر اين داشت که نسبت به اين توافقنامه تجديد نظر داشته باشند.


 در حقيقت کشورهاي عضو معتقد بودند که تروريست ها به راحتي از طريق بلژيک وارد پاريس شده و عمليات تروريستي انجام ميدهند. در سال 2015، هجوم بيش از يک ميليون مهاجر که بسياري از آنها پناهنده سوري بودند، فشار زيادي بر سياستمداران وارد کرد تا کنترل بيشتري نسبت به شرايط مرزي خود داشته باشد.


 در ماه دسامبر بود که کميسيون اروپا اصلاح اساسي توافقنامه شينگن را پيشنهاد کرده و به نظر مي رسد که کشورهاي عضو شينگن بايد با يک چالش جديد مبارزه کنند


 


 چه زماني کشورهاي عضو شينگن مي توانند مجدداً مرزهاي خود را کنترل کنند؟


 بر اساس قوانين منطقه شينگن، در صورت نياز به فوريت به دلايلي مانند سياستهاي عمومي و امنيت ملي، امضا کنندگان توافق مي توانند ظرف مدت ده روز کنترل مرزهاي داخلي خود را برعهده بگيرند. اگر مشکل ادامه داشته باشد، اين کنترل براي دوره هاي 20 روزه و حداکثر تا 2 ماه ادامه مي يابد.


 در اين دوره زماني موارد بيشتري مانند پيش بيني تهديد در نظر گرفته شده و کشورها مي توانند کنترل مرزهاي خود را تا حداکثر 6 ماه ادامه داد. البته در قوانين منطقه تمديد حداکثري دو سال طبق ماده 26 قانون مرزي شينگن امکان‌پذير است. در حال حاضر شش کشور از جمله اتريش، دانمارک، فرانسه، آلمان و نروژ و سوئد مرزهاي خود را کنترل مي کنند.


 


توافقنامه شينگن چه موارد ديگري را شامل مي شود؟


 امضاي اين توافقنامه از طرف کشورهاي عضو شينگن قوانين جديدي براي پليس هاي مرزي و موارد مشابه را به وجود مي آورد که همه اعضا بايد از آن پيروي کنند. اين قوانين شامل مواردي مي شود که اصلي ترين و آن ها محدوده هاي زير هستند:


قوانين متداول و يکسان در مورد پناهندگي براي همه کشورهاي عضو


 امکان تغيير مجرمان و مضنونان در سراسر مرزهاي کشورهاي عضو


اعلام يک ليست مشترک از کشورهايي که اتباع آنها نياز به ويزا دارند


 تعريف سيستم اطلاعاتي شينگن که به ايستگاه هاي پليس و کنسولگري ها اجازه مي دهد تا يک پايگاه داده مشترک از افراد تحت تعقيب و همچنين اشياء سرقتي داشته باشند.


 تلاش مشترک همه اعضاي منطقه براي مبارزه با جرايم مرتبط با مواد مخدر.


سياست شهروندان غير از اتحاديه اروپا


 براي کشورهاي غير اروپايي و غير از اتحاديه اروپا، ويزاي شينگن صادر مي شود که دسترسي آسان به اکثر نقاط اروپا را فراهم مي کند. اتباع برخي از کشورها براي ورود به يکي از کشورهاي عضو اين کشور يا مسافرت در آن منطقه بايد ويزاي شينگن اخذ کنند. ويزاي اقامت کوتاه به مدت 90 روز معتبر است که در يک دوره زماني شش ماهه صادر مي‌شود. همچنين امکان حمل و نقل بين المللي در فرودگاه هاي کشورهاي شينگن وجود دارد.


 به خاطر داشته باشيد که ويزاي شينگن شرايط خاص خود را دارد و حتي از لحاظ هزينه هم شامل گزينه هاي متنوعي مي شود که شما ممکن است در جريان گرفتن آن دچار سرگيجه شويد. بنابراين اگر قصد سفر به يکي از کشورهاي عضو شينگن را داريد، با ما در تماس باشيد تا کارشناسان ما اطلاعات کافي را در اختيار شما قرار دهد.





مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : شينگن ,کشورهاي ,اروپا ,کشور ,اتحاديه ,توافقنامه ,اتحاديه اروپا ,ويزاي شينگن ,سيستم اطلاعاتي ,توافق نامه ,اطلاعاتي شينگن ,سيستم اطلاعاتي شينگن
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

قلم من تا حادثه‌ی سرخِ رسیدن سایت شاه نعمت اله آزییا به سوی عشق... باربری در جردن - اتوبار در جردن ورد فایل وبلاگدهی هادی علایی هرآنجه باید در دنیای امروز بدانید Jared